UA-120730164-1
 
 

Een drive tegen de klimaatveranderingen

Al zeer lange tijd zijn wij druk bezig met duurzaamheid en het verminderen van onze CO2 voetafdruk. Veelal bleef dit bij gedachtegangen en beperkt uitgedachte ideeën. Sinds 2015 zijn we echter concreet bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van een mobiele energievoorziening op basis van zonne-energie. In het begin bestond dit nog veelal uit het afwegen van verschillende opties en het concreet maken van het idee. In 2015 kwam er een bedrijf in beeld dat interesse had in het product. Hierop ben ik bezig geweest met ontwikkeling van het eerste prototype. Zij hebben dit prototype sinds november 2015 in gebruik en doen er uitgebreid testwerk mee. Met de feedback heb ik veel nieuwe kennis opgedaan voor de verdere ontwikkeling. 

In 2016 is het bedrijf geprofessionaliseerd en voorzien van een ondernemingsplan. Dit heeft in december 2016 geleid tot een launching customer en sinds 1 januari 2017 is Volta Energy opgericht. Het eerste half jaar van 2017 is er druk gewerkt aan een conceptueel prototype, die sinds augustus bruikbaar is. Dit project is gedaan als afstudeer opdracht voor Werktuigbouwkunde aan de HAN. Hierbij is hulp van het Lectoraat Duurzame Energie en Young in Business ingewonnen.

September 2017 is de eerste Volta overhandigd aan de klant. Tijdens het evenement Arnhem AAN heeft Rogier Pelgrim gezongen op de energie van Volta Energy. 

Daarnaast is Volta Energy verkozen tot beste Arnhemse starter en hebben we de HAN Pitch finale minor Ondernemen / Ondernemen & Innovatie gewonnen.