Bouw nieuwbouwwijk in Barneveld: 92% van de benodigde elektriciteit duurzaam opgewekt

Het probleem

In Barneveld is bouwbedrijf Van Gelder hard aan het werken aan een nieuwe woonwijk. Voor dit nieuwbouwproject, genaamd Bloemendal, was een aggregaat nodig om tijdens de bouw de bouwkeet en de apparatuur van elektriciteit te voorzien. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende energie is om dit bouwproject 100% op duurzame energie te kunnen uitvoeren?

Contact opnemen
Bouw nieuwbouwwijk in Barneveld: 92% van de benodigde elektriciteit duurzaam opgewekt

€1.548

Dieselbesparing

5,07

Stikstof besparing (NOx kg)

3815

CO2 besparing (kg)

31 dagen

Tijdsduur
Bouw nieuwbouwwijk in Barneveld: 92% van de benodigde elektriciteit duurzaam opgewekt

De doelstelling

Tijdens de bouw van een nieuwbouwwijk is natuurlijk behoorlijk wat elektriciteit nodig. Hoe mooi zou het echter zijn als de bouw van goed geïsoleerde en duurzame woningen ook op een duurzame manier gebeurd? Het doel is om dit bouwproject volledig te laten draaien op duurzame energie met tegelijkertijd een kostendaling voor Van Gelder.

De uitdaging

Hoe zorg je ervoor dat een nieuwbouwproject van alle benodigde energie is voorzien en ook 100% duurzaam? De uitdaging is het vinden van een passende oplossing voor energievoorziening voor de bouw van de nieuwbouwwijk.

Contact opnemen

De resultaten

92% van de elektriciteit voor dit bouwproject is duurzaam opgewekt. In totaal is er gedurende de gemeten periode in augustus 278 kWh verbruikt op de Barneveldse bouwplaats. De PV-systemen van het aggregaat zorgden hierbij voor de opwek van maar liefst 256 kWh, waardoor 92% van de verbruikte elektriciteit volledig duurzaam en kosteloos is opgewekt. Dankzij het accupakket heeft het biodiesel aggregaat in deze maand slechts 18 draaiuren nodig gehad als back-up voor het zon-aggregaat, waarbij 88 liter diesel verbruikt werd, een besparing van 98% ten opzichte van een conventioneel aggregaat. Dat is nog eens efficiënt werken!

Dankzij de combinatie van het 15 kVA zon-aggregaat en het efficiënte accupakket wist Van Gelder een besparing van €263 te realiseren ten opzichte van het gebruik van een conventioneel dieselaggregaat. Vergeleken met een HBO B100 biodieselaggregaat werd er zelfs ruim €500 bespaard. Bovendien werd er 3717,34 kg minder CO2 en 3,77 kg minder NOx uitgestoten.

Bij Volta Energy zijn we natuurlijk erg tevreden met dit resultaat, waarbij we opnieuw bewijzen dat een zon-aggregaat écht de toekomst is voor veel locaties waar een aggregaat nodig is. Van Gelder gaf aan te hopen op meer locaties een dergelijke besparing te kunnen realiseren in de toekomst, de apparatuur werkt namelijk vele malen efficiënter dan het conventionele dieselaggregaat.

Contact opnemen

Bouw nieuwbouwwijk in Barneveld: 92% van de benodigde elektriciteit duurzaam opgewekt

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required