Bouwproject op een duurzame wijze realiseren

Het probleem

Tijdens het realiseren van een infra project in Nijmegen werd er gebruik gemaakt van een conventioneel dieselaggregaat als energievoorziening. Omdat er camerabeveiliging werd toegepast diende het aggregaat 24/7 te draaien. Dit leverde in de woonwijk een aantal klachten op.

Contact opnemen
Bouwproject op een duurzame wijze realiseren

€208 p/w

Dieselbesparing

422 kg

CO2 besparing

681 gram

Stikstof besparing

6 maanden

Tijdsduur
Bouwproject op een duurzame wijze realiseren

De doelstelling

Het doel was om de bouwondernemer tegen dezelfde kosten gebruik te laten maken van een energie-oplossing op zonne-energie en batterijcapaciteit. Met de kosten bedoelen we de huur van het dieselaggregaat inclusief de verbruikte diesel. Deze uitkomst zou de dieselaggregaat op de bouwplaats overbodig maken. Door het behalen van deze doelstelling zou er geen overlast (stank en geluid) meer zijn in de wijk. En ook nog eens een enorme dieselbesparing. Deze oplossing levert een grote prΓ© op in het aanbestedingstraject en zou betekenen dat steeds meer aanbesteders (steden) dit van hun bouwondernemers vragen.

Contact opnemen

De uitdaging

Er moest een duurzame oplossing komen. Het continu draaien van de dieselaggregaat zorgde voor overlast en stank. Hier moest een groen alternatief voor komen om de klachten tegen te gaan. De Zon-Aggregaat van Volta Energy was de ultieme oplossing. De draaitijd kon verminderd worden en er was geen overlast meer in de wijk.

De resultaten

De gemiddelde besparing bedraagt: €208,-, 422 kg Co2 en 681 gram stikstof per week. Door deze vermindering van uitstoot, overlast en dieselverbruik stijgt de kans om meer projecten zoals deze te realiseren.

De 15 kVA Zon-Aggregaat levert zijn energie door zijn 28,8 kWh grote accupakket in combinatie met 2,64 kWp zonnepanelen. De omvormers zijn in 3-fase 400V 3x32A configuratie geprogrammeerd om totaal 15 kVA te kunnen leveren. Daarnaast zit er voor nood een back-up aggregaat op Biodiesel in het systeem welke automatisch kan bijspringen mocht dit nodig zijn.

Naast de 15 kVA zijn ook vermogens van 6 (1x32A) , 45 (3x63A) en 120 kVA (6x80A) leverbaar.

Contact opnemen

Bouwproject op een duurzame wijze realiseren

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required