Een duurzamer festival op hoogte in het Arnhemse stadspark

Het probleem

In stadspark Hoogte 80 in de Arnhemse wijk Monnikenhuizen wordt ieder jaar tijdens Hemelvaart het Hoogte 80 Festival gehouden. In eerdere jaren werd hier altijd gebruik gemaakt van vervuilende en lawaaierige dieselgeneratoren, iets wat niet past bij een stadspark. De organisatie van het festival was daarom op zoek naar een beter alternatief dat behalve mogelijk goedkoper ook duurzamer is. Volta Energy kon hierbij uitstekend helpen!

Contact opnemen
Een duurzamer festival op hoogte in het Arnhemse stadspark

€446,14

Besparing

2096 liter diesel

Diesel besparing

7266

CO2 besparing (kg)

9,64

NOx besparing (kg)
Een duurzamer festival op hoogte in het Arnhemse stadspark

De doelstelling

Om de omgeving van het stadspark zoveel mogelijk te respecteren en ook een bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving, wil het Hoogte 80 Festival graag een duurzaamheidsslag maken. Een grote vervuiler bij eerdere edities waren de conventionele dieselaggregaten. De doelstelling is om deze zoveel mogelijk te vervangen door duurzame en groene aggregaten op zonne-energie. Gezien de dag van het festival (Hemelvaart) in de maand mei valt, is er ook een redelijke kans op een goed aantal zonne-uren.

De uitdaging

Het Hoogte 80 stadspark in Arnhem is vooral bekend dankzij een prachtig punt op hoogte met uitzicht over het oostelijke gedeelte van de stad, de IJssel en de Liemers. Het terrein van het festival kenmerkt zich daarom door heuvels en veel hoogteverschillen. Dit maakt het lastig om (grote) aggregaten op de juiste locatie te krijgen.

Contact opnemen

De resultaten

Uiteindelijk is er voor het Hoogte 80 Festival in Arnhem gekozen voor één 15kVA Zon-aggregaat en twee 45kVA Zon-aggregaten. Hoewel het plaatsen dus een uitdaging was, is dit uiteindelijk goed verlopen is dit dus helemaal goed gekomen.

Over de duurzame doelstelling kunnen we duidelijk zijn: die is behaald! Er is tijdens de drie dagen waarin de aggregaten gebruikt zijn namelijk 2096kg aan CO2 bespaard ten opzichte van het gebruik van een conventioneel aggregaat. Er is bovendien ook een mooie kostenbesparing gerealiseerd van €446,14 doordat er 2096 liter minder diesel verbruikt is.

Vanuit Volta Energy hopen we in de toekomst vaker dit festival van duurzame energie te mogen voorzien. De organisator van het festival heeft zelfs inmiddels alweer bij ons aangeklopt voor de huur van twee 15 kVA Zon-aggregaten. Dit voor een ander festival genaamd Pika. Zonne-energie is de toekomst!

Contact opnemen

Een duurzamer festival op hoogte in het Arnhemse stadspark

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required