Volledig werken op zonnestroom bij Boskalis in De Steeg

Het probleem

Bij veel bouwplaatsen wordt er nog gekozen voor een conventioneel dieselaggregaat, omdat dit simpelweg snel voorhanden is en de huurkosten relatief laag zijn. Op een bouwplaats wordt zo’n aggregaat echter voor langere tijd gebruikt, waardoor de kosten onderaan de streep goedkoper zijn met een Volta Zon-aggregaat. Boskalis wilde dat graag testen.

Contact opnemen
Volledig werken op zonnestroom bij Boskalis in De Steeg

€1.964

Dieselbesparing

8,21

Stikstof besparing (NOx kg)

5767

CO2 besparing (kg)

31 dagen

Tijdsduur
Volledig werken op zonnestroom bij Boskalis in De Steeg

De doelstelling

Voor werkzaamheden in de Steeg (Gelderland) kwamen zij daarom bij Volta Energy uit om vervolgens gebruik te maken van het populaire 15kVA Zon-aggregaat. In veel gevallen zien we dat er nog een klein beetje diesel gebruikt moet worden om de volledige stroomvoorziening te kunnen dragen. Ook bij Boskalis was dat eerder het geval, waar vorige maand nog 11 draaiuren werden gemaakt bij het gebruik van het zon-aggregaat. De doelstelling? Volledige stroomvoorziening zonder diesel te gebruiken als toevoeging.

De uitdaging

Geen liter benzine gebruiken en toch Boskalis van alle benodigde energie voorzien op de bouwplaats. Dit betekent dat de energie 100% afkomstig moet zijn van de accu en de opgewekte zonne-energie. Een uitdaging die wij graag aan gaan! En de afloop belooft veel goeds.

Contact opnemen

De resultaten

Dankzij aanpassingen in de afstelling waren er deze maand echter geen draaiuren meer nodig, iets waar we bij Volta meer dan trots op zijn!

De stroomvoorziening heeft dus volledig gedraaid op de opwek van energie via de PV-panelen. Ondanks dat de huurkosten van een Volta Zon-Aggregaat wat hoger liggen dan een dieselaggregaat of HVO B100 biodieselaggregaat, werd er zo een behoorlijke financiële besparing gerealiseerd.

Zo werd er bijna €1.000 bespaard ten opzichte van een dieselaggregaat over dezelfde periode en ruim €1.700 in vergelijking met een biodieselaggregaat. De brandstofkosten die bij een dieselaggregaat nodig zouden zijn geweest liggen hoger dan de all-in prijs van een Volta Zon-aggregaat.

Financieel werd er dus een mooie besparing behaald, maar ook de natuur was erg tevreden met het Volta 15 kVA aggregaat. Dankzij de schone opwek van zonne-energie werd er bij de werkzaamheden van Boskalis in de Steeg namelijk bijna 1.800 liter diesel bespaard, maar ook werd er bijna 5.800 minder kg CO² uitgestoten en ruim 8 kg minder NOx. Een zeer mooie uitkomst dus!

Contact opnemen

Volledig werken op zonnestroom bij Boskalis in De Steeg

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required