Zon-Aggregaat houdt tijdelijke verkeersvoorzieningen draaiend in Rotterdam

Het probleem

Bij Volta Energy houden we wel van een uitdaging en dit keer werd ons door BUKO een probleem in Rotterdam voorgelegd. Vanwege wegwerkzaamheden was BUKO hier verantwoordelijk voor de tijdelijke verkeersvoorzieningen, zoals tijdelijke verkeerslichten, om een veilige situatie te creëren en ook te behouden ondanks de werkzaamheden. Hiervoor is echter natuurlijk wel een energievoorziening nodig, iets wat doorgaans niet zomaar op straat aanwezig is.

Contact opnemen
Zon-Aggregaat houdt tijdelijke verkeersvoorzieningen draaiend in Rotterdam

€425

Dieselbesparing

542 liter

Diesel besparing

2056

CO2 besparing (kg)

30 dagen

Tijdsduur
Zon-Aggregaat houdt tijdelijke verkeersvoorzieningen draaiend in Rotterdam

De doelstelling

Uiteraard is het ten eerste wenselijk dat de tijdelijke verkeersvoorzieningen relatief goedkoop kunnen werken, maar tegelijk ook niet te belastend zijn voor het milieu. Daarnaast is het bij wegwerkzaamheden in de stad van belang dat omwonenden er zo min mogelijk last van hebben terwijl het wel dag en nacht moet werken. Uit ervaring blijkt dat een conventioneel diesel aggregaat hierbij voor de nodige geluidsoverlast zorgt. Een zon-aggregaat is hier in theorie de perfecte oplossing voor.

De uitdaging

Veilige verkeervoorzieningen moet altijd werken, 24/7, ook als het koud, donker of nat is. In de donkere wintermaanden, de werkzaamheden vonden plaats in januari en februari, lijkt het opwekken van de benodigde energie via PV-panelen daarmee niet de meest voor de hand liggende oplossing.

Contact opnemen

De resultaten

De werkzaamheden van BUKO in Rotterdam vonden plaats in januari en februari, maanden die nu niet bepaald uitblinken in zonuren. Het energieverbruik was echter beperkt, waardoor er gekozen is voor het 6 kVA zon-aggregaat in combinatie met een back-up aggregaat. BUKO heeft in Nederland tien zon-aggregaten van Volta Energy in gebruik en weet zo dus wat zij kunnen verwachten. Dankzij een slimme IoT-toepassing heeft dit back-up aggregaat enkel overdag bij hoeven springen, waardoor er ’s nachts geen geluidsoverlast was voor omwonenden. Rotterdam kon dus rustig slapen.

Tegelijkertijd is er een flinke besparing gerealiseerd van ruim €425 over een periode van 30 dagen in vergelijking met een dieselaggregaat, terwijl er tegelijkertijd 542 liter minder diesel verbruikt is. Dit heeft buiten de financiële besparing gezorgd voor CO2-uitstootreductie van 2056kg en is er 2,49kg minder stikstof (NOx) uitgestoten. Hiermee kunnen we concluderen dat de doelstelling ruimschoots behaald is.

Contact opnemen

Zon-Aggregaat houdt tijdelijke verkeersvoorzieningen draaiend in Rotterdam

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required