Groene en duurzame energievoorziening voor telecombedrijven

Groene energievoorziening voor telecombedrijven

Het netwerkgebruik groeit. Steeds meer bedrijven en organisaties zijn sterk afhankelijk van een IT-infrastructuur met bijbehorend netwerk. Telecombedrijven hebben daardoor ook meer energie nodig om hun 4G-netwerk draaiende te houden. Zelfs met het efficiëntere 5G blijft het energieverbruik onverminderd hoog. De sector moet dus groener. Duurzamer. En dat kan met de zonne-aggregaten van Volta Energy.

Vraag nu een offerte aan
Groene en duurzame energievoorziening voor telecombedrijven

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA-, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze duurzame generatoren kunnen tot 100% van de CO2 en stikstof besparen met vergelijkbare kosten als die van een conventioneel diesel aggregaat

Duurzaamheid wordt prioriteit

Het stroomnet moet de komende jaren worden uitgebreid. In veel gevallen zelfs verdubbeld. Dat is een enorme operatie voor de meeste netbeheerders. En bij zo’n grote klus kan er van alles misgaan. Een steeds meer netwerkdichtheid, toegenomen energieverbruik én hogere kosten. De telecomsector staat voor grote uitdagingen. Vooral op het gebied van energiebeheer. Duurzaamheid wordt langzaam een prioriteit binnen de implementatie van nieuwe netwerken. Zeker met 5G voor de deur en meer CO2-uitstoot is geen optie. De oplossing? Groene energie. Op iedere locatie.

Kostenbesparend

Onze aggregaten op zonne-energie leveren u de stroom die nodig is om uw netwerken draaiende te houden. Daarbij worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. Alleen in geval van nood spreekt het systeem haar biodiesel voorraad aan. Op die manier minimaliseren we niet alleen de CO2-uitstoot, maar vooral ook uw brandstofkosten. Vaak tot wel honderden euro’s per week.

Efficiënt en duurzaam energiebeheer

Efficiënt energiebeheer begint met inzicht. Het verbruik van het aggregaat wordt daarom continu gemonitord. Net als de opgewekte energie. Met slimme technologieën zijn deze live uit te lezen waardoor u de zonne-aggregaten optimaal in kunt zetten en eventuele overcapaciteit kunt voorkomen. Op die manier bespaart u vaak nog eens tot wel 15% op de totale kosten. Mooi meegenomen.

Altijd en overal snel aan de slag

Onze mobiele zonnepanelen zijn niet afhankelijk van een netaansluiting. Daardoor beschikt u snel over energievoorziening. Ook in de buitengebieden. Op die manier gebruikte Ericsson bijvoorbeeld onze zonne-aggregaten om de nieuwe zendmasten die nodig zijn voor uitbreiding van het Vodafone netwerk direct in gebruik te kunnen nemen – zonder eerst maanden te wachten op een netaansluiting.

Ontdek de mogelijkheden voor telecombedrijven

We helpen u graag met het ontwikkelen van slimmer energiebeheer en het opzetten van een duurzaam en efficiënt systeem. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan en ontdek wat u kunt besparen!

Vraag nu een offerte aan

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required