Hybride en duurzame energievoorziening voor telecombedrijven

Hybride energievoorziening voor telecombedrijven

Het netwerkgebruik groeit. Steeds meer bedrijven en organisaties zijn sterk afhankelijk van een IT-infrastructuur met bijbehorend netwerk. Telecombedrijven hebben daardoor ook meer energie nodig om hun 4G-netwerk draaiende te houden. Zelfs met het efficiëntere 5G blijft het energieverbruik onverminderd hoog. De sector moet dus groener. Duurzamer. En dat kan met de hybride bio-zonne-aggregaten van Volta Energy.

Vraag nu een offerte aan
Hybride en duurzame energievoorziening voor telecombedrijven

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Duurzaamheid wordt prioriteit

Het stroomnet moet de komende jaren worden uitgebreid. In veel gevallen zelfs verdubbeld. Dat is een enorme operatie voor de meeste netbeheerders. En bij zo’n grote klus kan er van alles misgaan. Een steeds meer netwerkdichtheid, toegenomen energieverbruik én hogere kosten. De telecomsector staat voor grote uitdagingen. Vooral op het gebied van energiebeheer. Duurzaamheid wordt langzaam een prioriteit binnen de implementatie van nieuwe netwerken. Zeker met 5G voor de deur en meer CO2-uitstoot is geen optie. De oplossing? Hybride energie. Op iedere locatie.

Kostenbesparend op de lange termijn

Onze hybride bio-zonne-aggregaten leveren u de stroom die nodig is om uw netwerken draaiende te houden. Daarbij worden minder fossiele brandstoffen gebruikt. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Op die manier minimaliseren we niet alleen de CO2-uitstoot, maar vooral ook uw brandstofkosten op de lange termijn. Vaak tot wel honderden euro’s per week.

Efficiënt en duurzaam energiebeheer

Efficiënt energiebeheer begint met inzicht. Het verbruik van het aggregaat wordt daarom continu gemonitord. Net als de opgewekte energie. Met slimme technologieën zijn deze live uit te lezen waardoor u de hybride bio-zonne-aggregaten optimaal in kunt zetten en eventuele overcapaciteit kunt voorkomen. Op die manier bespaart u vaak op de totale kosten. Mooi meegenomen.

Altijd en overal snel aan de slag

Onze mobiele bio-zonne-generatoren zijn niet afhankelijk van een netaansluiting. Daardoor beschikt u snel over energievoorziening. Ook in de buitengebieden. Op die manier gebruikte Ericsson bijvoorbeeld onze hybride aggregaten om de nieuwe zendmasten die nodig zijn voor uitbreiding van het Vodafone netwerk direct in gebruik te kunnen nemen – zonder eerst maanden te wachten op een netaansluiting.

Ontdek de mogelijkheden voor telecombedrijven

We helpen u graag met het ontwikkelen van slimmer energiebeheer en het opzetten van een duurzaam en efficiënt systeem. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan en ontdek wat u kunt besparen!

Vraag nu een offerte aan

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required