Noodstroomaggregaat

Noodstroomaggregaat

Wat voor bedrijfsactiviteiten u ook voert, plotselinge stroomuitval is niet wenselijk. Werkzaamheden moeten gestaakt worden en zowel uw klanten als uw medewerkers zitten simpelweg te wachten totdat de stroomvoorziening weer werkzaam is. Toch komt stroomuitval nog regelmatig voor, meestal door overbelasting of een storing. Dat geldt zeker voor bedrijfstakken waar standaard geen stroomvoorziening op locatie is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bouwplaats of een evenemententerrein. Een noodstroomvoeding, of noodstroomaggregaat, is hiervoor de ideale oplossing.

Vraag nu een offerte aan
Noodstroomaggregaat

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Wat is een noodstroomaggregaat?

Een noodstroomaggregaat, ook regelmatig een noodstroomgenerator genoemd, is als het ware een reserve stroomvoorziening. Dit aggregaat neemt de taken van uw hoofdstroomvoorziening over wanneer deze buiten werking is. Zo bent u gegarandeerd van een werkend elektriciteitsnet.

Noodstroom op basis van zonne-energie

Nu zult u wellicht denken waarom een noodstroomaggregaat wel nog werkt, terwijl de elektriciteitsvoorziening buiten werking is. Dit is omdat een noodstroomgenerator doorgaans draait op brandstof, bijvoorbeeld benzine of diesel. Met deze brandstof wordt vervolgens energie opgewekt. Hier kleven echter behoorlijk wat nadelen aan. Zo zijn aggregaten op fossiele brandstof vervuilend, stinkt het, zijn ze relatief duur in verbruik en stoten ze bovendien veel koolstofdioxide en stikstof uit.

Volta Energy heeft hiervoor een oplossing bedacht, namelijk een noodstroomaggregaat op zonne-energie. Dit zijn gemakkelijk te transporteren generatoren voorzien van zonnecollectoren inclusief een batterij voor de opslag van zonne-energie. Zo bent u altijd verzekerd van duurzame energie, ook in geval van nood wanneer uw reguliere stroomvoorziening het niet doet.

Noodstroomoplossing op maat

Om voor iedere bedrijfsgrootte een geschikt noodstroomvoorziening op zonne-energie beschikbaar te kunnen stellen, is het bij Volta Energy mogelijk om vijf verschillende modellen te huren: Model 6 kVA, Model 15 kVA, Model 45 kVA en model 120 kVA. Deze variëren van een lichtgewicht model dat met 2 personen te tillen is en 600W levert tot een model voor zwaar werk met maar liefst 144 zonnepanelen en die gemonteerd is op een vrachtwagentrailer. De tussenmodellen zijn in feite directe duurzame vervangers voor een conventioneel dieselaggregaat.

Alle modellen zijn te monitoren met een slimme IoT-app, zodat u precies weet hoeveel stroom er
opgewekt en verbruikt wordt. Vanaf 6 kVA beschikken de modellen bovendien over een ondersteunende hybride aggregaat op biobrandstof voor in absolute noodgevallen.

Vraag nu een offerte aan

Meest gestelde vragen

Een voorziening die ergens stroom kan leveren waar op dat moment geen vaste stroom aansluiting is. Onze noodstroomaggregaten met zonnepanelen wekken zonne-energie op waar dat dan ook nodig is. Dit gaat allemaal zeer stil, duurzaam en helemaal groen. Voor meer informatie over hoe het werkt, kijk op deze pagina!

Voor bouwketen, festivals, camerabeveiliging, campings, telecom masten. Eigenlijk overal waar op het moment geen stroom aanwezig is. Noodstroomaggregaten op zonne-energie worden gebruikt voor alles waar normale stroomaggregaten ook voor worden gebruikt. Dit betekent dat ze vooral worden ingezet op plaatsen waar geen of heel moeilijk stroom te halen is. Maar dat is niet het enige. In gebouwen als ziekenhuizen vormt een zonne-aggregaat een noodstroomvoorziening. Wanneer de stroom uitvalt wordt een aggregaat op zonne-energie gebruikt om stroom op te wekken. 

De zonnepanelen op het noodstroomaggregaat ondersteunen de accu waardoor de aggregaat minder vaak hoort te lopen. Voor het hele technische verhaal, bekijk deze pagina! 

Dat hangt af van waarvoor je de noodstroomaggregaat gaat gebruiken! Onze modellen zijn de 6 KvA, 15 KvA, 45 KvA en 120 KvA. Het 6 KvA model is perfect voor kleinschalige bouwprojecten en verlichting van terreinen. Het 120 KvA is speciaal voor voor grote bouwterreinen, festival en grote evenementen. Wij helpen je natuurlijk graag met wat je nodig hebt! 

Dat verschilt per verschillende kVA’s en wat voor soort noodstroomaggregaat je zoekt. Wij werken met 1 dag, 1 week, 3 weken en 10 weken intervallen. Neem contact met ons op voor een gespecificeerde offerte. 

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required