Onder hoogspanning bij Van Hoek bouw!

Het probleem

Bij het plaatsen van een hoogspanningsmast komt behoorlijk wat kijken. Ironisch genoeg is er uiteraard ook stroom nodig om de mast op zijn plaats te krijgen, maar ook zodat een bouwkeet in gebruik kan worden genomen. Normaal gesproken worden hiervoor standaard dieselaggregaten gebruikt of in sommige gevallen een duurzamer zogeheten HVO B100 biodiesel aggregaat. De realisatie van een nieuwe hoogspanningsmast gaf echter voor Van Hoek Bouw BV aanleiding om een pilot te starten met een zon-aggregaat van Volta Energy.

Contact opnemen
Onder hoogspanning bij Van Hoek bouw!

€3.144

Dieselbesparing

14,5

Stikstof besparing (NOx kg)

10501

CO2 besparing (kg)

34 dagen

Tijdsduur
Onder hoogspanning bij Van Hoek bouw!

De doelstelling

Bij de realisatie van de fundering van een hoogspanningsmast door Van Hoek bouw is natuurlijk ook een ding heel belangrijk: stroom. Het doel is om alle benodigde stroom voor de werkzaamheden te voorzien door het gebruik van een Zon-Aggregaat van Volta Energy. Hiermee is de bouw namelijk niet alleen duurzamer, maar kan er ook hopelijk nog financieel een flinke besparing worden gerealiseerd.

De uitdaging

De uitdaging? Het voorzien van alle benodigde stroom om deze fundering te maken, op een duurzame manier. Bij het plaatsen van de hoogspanningsmast en de bouwkeet voorzien van duurzame stroom. Op gebied van kosten moet dit ook in vergelijking met dieselaggregaten een voordeel opleveren.

Contact opnemen

De resultaten

Uiteindelijk heeft de Volta Energy Model 15 kVa 34 dagen gedraaid naast een dieselaggregaat en een VO B100. Hierin heeft het zon-aggregaat slechts 120 liter diesel verbruikt bij nood, waarbij de andere twee ruim 3200 liter verbruikten. Het zon-aggregaat heeft gedurende de pilot periode maar liefst 254 kWh duurzame energie opgewekt via het zonnesysteem, waar 303 kWh verbruikt is. In totaal is hiermee een besparing van ruim €2.200 ten opzichte van de twee conventionele aggregaten.

Naast de aanzienlijke besparing is ook het gebruik van het zon-aggregaat door de werklui als positief ervaren. Ook milieutechnisch werd een mooie winst behaald. In vergelijking met het conventionele dieselaggregaat bespaarde het zon-aggregaat namelijk ruim 10.000 kg aan CO2-uitstoot en bijna 15 kg aan NOx-uitstoot. Ook vergeleken met de HVO B100 werd er ruim 1000 kg aan CO2 en 15kg aan NOx minder uitgestoten. Bovendien werd er meer dan 3000 liter aan diesel bespaard. Al met al een positieve pilot van het 15 kVa zon-aggregaat voor Van Hoek Bouw BV.

Contact opnemen

Onder hoogspanning bij Van Hoek bouw!

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required