Mobiele zonnepanelen

Mobiele zonnepanelen

Op locatie van bijvoorbeeld een festival of bouwplaats is niet altijd stroom voorzien. Doorgaans wordt daarvoor daarom gebruik gemaakt van een vervuilende dieselgenerator die ook nog eens veel herrie maakt en ook niet echt fris ruikt. Hoe mooi zou het zijn als je ook op locatie gebruik zou kunnen maken van duurzame energie? Hiervoor heeft Volta Energy een oplossing bedacht, namelijk mobiele zonnepanelen!

Vraag nu een offerte aan
Mobiele zonnepanelen

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Wat zijn mobiele zonnepanelen?

Mobiele zonnepanelen zijn aggregaten die gemakkelijk te verplaatsen zijn en uw bouw- of festivallocatie voorzien van duurzame energie. Mobiele zonnepanelen bestaan uit zonnecollectoren voor het opwekken van energie, een batterij voor het opslaan van de energie en een buffer voor piekbelasting. Zo kunnen ze overdag ruim voldoende energie opwekken en ook ’s avonds uw locatie van stroom voorzien dankzij de batterij.

Het verbruik en de opgewekte energie wordt gemonitord met een app. Als ondersteuning worden mobiele zonnepanelen voorzien van een ondersteunende hybride aggregaat op biobrandstof, al wordt deze enkel bij uitzondering en nood gebruikt.

Wat zijn de voordelen van mobiele zonnepanelen?

Iedereen kent inmiddels wel de voordelen van het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een woning of bedrijfspand: het is een goedkopere manier van energie opwekken dan afname uit het elektriciteitsnet en het is bovendien een betere keuze voor het milieu.

Mobiele zonnepanelen kennen in feite dezelfde voordelen, in combinatie met het feit dat ze gemakkelijk te transporteren zijn. Daarnaast kennen ze grote voordelen ten opzichte van dieselaggregaten, want ze verbruiken geen brandstof en stoten daardoor geen koolstofdioxide of stikstof uit. Bovendien zijn ze stil en produceren ze geen onaangename en ongezonde geur. Winst voor uw portemonnee en winst voor het klimaat dus.

Mobiele zonnepanelen huren bij Volta Energy

Om voor iedere locatie een oplossing op maat te bieden, kunt u bij Volta Energy vijf verschillende modellen mobiele zonnepanelen huren:

 • Model 6 kVA: Een iets krachtiger model dan de 3 kVA, waarbij het pallet onderstel via een
  heftruck kan worden verplaatst.
 • Model 15 kVA: De middenmoot van Volta Energy. Is verrijdbaar als aanhanger van een
  bestelauto.
 • Model 45 kVA: Een nóg krachtiger model dan de 15 kVA. Is ook verrijdbaar als
  aanhangwagen van een bestelauto.
 • Model 120 kVA: Een echte heavy duty oplossing, maar dan duurzaam. Zeer geschikt voor
  bijvoorbeeld grote bouwplaatsen of festivals en evenementen. Dit model wordt vervoerd als
  vrachtwagenoplegger.
Vraag nu een offerte aan

Meest gestelde vragen

Dat zijn zonnepanelen op mobiele aanhangwagens. Onze mobiele aggregaten met zonnepanelen wekken zonne-energie op. Dit gaat allemaal zeer stil, duurzaam en helemaal groen. Voor meer informatie over hoe het werkt, kijk op deze pagina!

Mobiele zonnepanelen worden gebruikt voor alles waar normale stroomaggregaten ook voor worden gebruikt. Dit betekent dat ze vooral worden ingezet op plaatsen waar geen of heel moeilijk stroom te halen is. Maar dat is niet het enige. In gebouwen als ziekenhuizen vormt een zonne-aggregaat een noodstroomvoorziening. Wanneer de stroom uitvalt wordt een aggregaat op zonne-energie gebruikt om stroom op te wekken. 

Mobiele zonnepanelen hebben een aantal voordelen ten opzichte van een diesel- of benzinegenerator. De grootste zit hem in het besparen van CO2 uitstoot. Een stroomgenerator van Volta Energy is vele malen duurzamer en schoner. Ook zijn ze, zoals de naam al zegt, verplaatsbaar. Mobiel en flexibel zijn vinden we bij Volta erg belangrijk, en werken ook hard om dit altijd te bewerkstelligen. 

De zonnepanelen op het aggregaat ondersteunen de accu waardoor de aggregaat minder vaak hoort te lopen. Voor het hele technische verhaal, bekijk deze pagina!  Eigenlijk gebruiken wij daglichtpanelen die ook opladen als het overdag is en de zon niet schijnt

Dat verschilt per verschillende kVA’s en wat voor soort aggregaat je zoekt. Wij werken met 1 dag, 1 week, 3weken en 10 weken intervallen. Neem contact met ons op voor een gespecificeerde offerte. 

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required