Hoe werkt het?

In een notendop

Onze zon-aggregaten zijn 1-op-1 vervangers van de conventionele diesel aggregaten. Als opdrachtgever ervaart u dit vooral onder aan de streep van de rekening. Maar als troste technici vertellen wij graag over hoe deze besparing tot stand komt.

Onze zon-aggregaten bestaan uit 2 ingebouwde aggregaten. Het primaire aggregaat bestaat uit de zonnepanelen, accu’s en de omvormers. Deze werkt volledig zonder uitstoot, geluid of brandstof-verbruik. Daarnaast zit er in de zon-aggregaat een back-up aggregaat dat op HVO100 (een bio-diesel dat vanuit plantenresten vervaardigd wordt) werkt. Dit reserve aggregaat staat klaar als er spoed bij gebaat is, zoals bij storing of een plotselinge piekbelasting. De twee aggregaten werken nauw samen zodat u hier niet naar om hoeft te kijken. Mocht er onverhoopt toch wat mis gaan, dan zorgen wij voor een monteur op locatie met een gepaste oplossing.

Vraag nu een offerte aan
Hoe werkt het?

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 3 kVA tot 120 kVA-, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze duurzame generatoren kunnen tot 100% van de CO2 en stikstof besparen met vergelijkbare kosten als die van een conventioneel diesel aggregaat

Voor de techneuten

Benieuwd naar hoe onze aggregaten zijn opgebouwd? Dan halen we het 15 kVA model uit elkaar. Dit zon-aggregaat bestaat uit: 

2,6 kWp zonnepanelen

29 kWh accu capaciteit 

15 kVA omvormers (12 kW)

De zonnepanelen wekken doorgaans meer op dan er verbruikt wordt. Uit onze data blijkt namelijk dat een aggregaat gemiddeld voor slechts 15% wordt gebruikt. Dat betekend dat er gemiddeld genomen maar 1,8 kW uit een 15 kVA aggregaat wordt gehaald. 

De zonnepanelen werken ook op bewolkte of regenachtige dagen. Een 15 kVA aggregaat moet uiteraard ook kunnen pieken tot bijvoorbeeld 11 kW. De zonnepanelen kunnen dit niet een-op-een leveren. Op dat moment worden de accu’s gebruikt om deze piek op te vangen. Totaal zit er in onze zon-aggregaten zo’n 2 uur accucapaciteit. Dat betekend dat de accu’s 2 uur aan piekbelasting op kunnen vangen. In de praktijk komt dit doorgaans neer op 2 werkdagen stroomvoorziening zonder bij te hoeven laden via zonnepanelen.* 

Het back-up aggregaat kan worden gebruikt om de accu’s op te laden of direct stroom te leveren wanneer dit nodig is. Alle capaciteit die niet direct wordt afgenomen, wordt gebruikt om de accu’s te laden. Ons back-up aggregaat wordt dus altijd volledig ingezet, wanneer deze nodig is. Hierdoor heeft deze een veel hoger rendement als een aggregaat dat niet volledig wordt gebruikt. Ook voldoen onze aggregaten aan de nieuwste emissie normen (Stage 5 / Euro 6 voor het 15 kVA zon-aggregaat).

*15% van 15 kVA is 1,8 kW. 29 kWh / 1,8 kW is 16,1 uur

Vraag nu een offerte aan

Meest gestelde vragen

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required