Oekraïense vluchtelingen laten we niet in de kou zitten

Het probleem

Miljoenen mensen zijn door de oorlog die sinds februari 2022 woedt gevlucht uit Oekraïne. Ruim 70.000 Oekraïners verblijven momenteel in Nederland. Zo worden er ook in Westervoort vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Dit gebeurt op een bedrijfsperceel aan de IJsseldijk-Driegaardensestraat in Westervoort, waar momenteel ongeveer 80 vluchtelingen worden opgevangen. Echter beschikte het asielzoekerscentrum hier niet over voldoende stroom en viel de stroom daardoor regelmatig uit. Dat is natuurlijk niet wenselijk.

Omdat het asielzoekerscentrum niet over genoeg stroom schikte en het stroom regelmatig uitviel heeft de gemeente Westervoort Volta Energy gevraagd hier een geschikte oplossing voor te vinden. Als dat ook nog eens groene oplossing kan zijn, dan is dat natuurlijk helemaal perfect.

Contact opnemen
Oekraïense vluchtelingen laten we niet in de kou zitten

427

Dieselbesparing (liter)

2

Stikstof besparing (NOx kg)

5523,32

CO2 besparing (kg)

1275,43

Kostenbesparing (€)
Oekraïense vluchtelingen laten we niet in de kou zitten

De doelstelling

Voor circa 80 mensen is natuurlijk behoorlijk wat elektriciteit nodig om zo comfortabel mogelijk te kunnen leven. Zeker tijdens de koude dagen wil je niet dat deze gevluchte mensen letterlijk in de kou komen te staan. De doelstelling voor dit project is daarom om de mensen die verblijven in het asielzoekerscentrum te voorzien van voldoende stroom.

De uitdaging

Om een opvangcentrum waar 80 mensen te wonen voorzien van voldoende stroom is de grootste uitdaging om een aggregaat te leveren dat hen ook daadwerkelijk van deze stroom te voorzien. Als tijdens de winterperiode het gebruik veel hoger ligt wil je natuurlijk niet dat de netstroom uit blijft vallen, zoals het voorheen deed. Daarom is er tijdens de koude dagen een grotere stroomvoorziening nodig.

De resultaten

Uiteindelijk hebben we bij Volta Energy de gemeente Westervoort voorzien van twee 45 kVA Zonne-aggregaten en één 120 kVA Zonne-aggregaat. Die laatste staat er momenteel nog steeds. Die 120 kVA hebben we tijdens de koude dagen geplaatst in plaats van de 45 kVA zonne-aggregaten, waardoor we zeker wisten dat het opvangcentrum over voldoende stroom zou beschikken. Dat bleek gelukkig ook het geval en bewoners van het centrum hebben geen last meer gehad van stroomuitval. Zo konden zijn, naar omstandigheden, hier comfortabel tijdelijk wonen.

De zonne-aggregaten hebben daarnaast een fikse besparing opgeleverd voor de gemeente. De gemeente Westervoort heeft namelijk 427 liter brandstof bespaard en is er zo een kostenbesparing gerealiseerd van maar liefst €1275,43 ten opzichte van een conventioneel dieselaggregaat. Daarnaast is er 5523,32 kilogram minder CO2 uitgestoten en bijna 2 kilogram minder NOx. Dat zijn nog eens cijfers waar je trots op mag zijn!

Uiteindelijk zagen we veel blije gezichten. De bewoners van het opvangcentrum zijn tevreden, de gemeente Westervoort is tevreden en natuurlijk zijn we bij Volta Energy zelf natuurlijk ook heel tevreden met dit resultaat. Kortom, een succesvol project!

Oekraïense vluchtelingen laten we niet in de kou zitten

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required