Schone tijdelijke energie-oplossing bij kinderboerderij

Het probleem

Kinderboerderij “de Pluimgraaf” in het Noord-Hollandse Naarden kreeg in juni plots te horen dat ze voor een periode van twee tot drie maanden geen stroom zouden hebben. An sich kunnen de dieren op een kinderboerderij natuurlijk prima leven zonder stroom. Echter wordt het eten van de dieren koel bewaard en zonder stroom is dit niet mogelijk. Bovendien kunnen de bezoekers dan geen drankjes of eten meer krijgen.

Een stroomvoorziening is daarmee voor de kinderboerderij van groot belang. Op zo’n mooie kinderboerderij waar dieren en kleine kinderen rondlopen ga je echter natuurlijk geen vervuilende dieselgenerator neerzetten. Er werd daarom gewerkt aan een oplossing samen met Volta Energy.

Contact opnemen
Schone tijdelijke energie-oplossing bij kinderboerderij

2000

Dieselbesparing (liter)

9,25

Stikstof besparing (NOx kg)

7175

CO2 besparing (kg)

3 maanden

Tijdsduur
Schone tijdelijke energie-oplossing bij kinderboerderij

De doelstelling

Behalve dat een dieselgenerator natuurlijk vieze en schadelijke stoffen uitstoot die je niet wilt bij dieren en kinderen, maakt zo’n generator ook nog eens veel lawaai. Is de oplossing dan niet erger dan het probleem? De zoektocht is daarmee gestart naar een oplossing waardoor de kinderboerderij wél stroom had, maar er geen overlast zou zijn voor de bezoekers en de dieren op zowel het terrein als de mooie natuurlijke omgeving. Er bevindt zich namelijk ook een hertenkamp en speeltuin op loopafstand.

De uitdaging

De kinderboerderij is prachtig gelegen in Naarden met uitzicht op de grachten en de vesting van Naarden. Schapen en geiten kunne grazen op de vestingwallen terwijl een oude bunker uit de Eerste Wereldoorlog omgebouwd is tot een geitenstal. Dat is natuurlijk een heel groot voordeel, maar het nadeel is dat het hierdoor ook lastig te bereiken is. Het afleveren en bijtanken van het aggregaat is zo geen gemakkelijk klusje.

Bovendien is de kinderboerderij tijdens werktijden geopend en is het wenselijk dat we dieren en bezoekers zo min mogelijk tot last zijn.

De resultaten

Volta Energy heeft bij kinderboerderij “de Pluimgraaf” een 6 kVA Zonne-Aggregaat geplaatst, welke nog steeds in gebruik is. Er is daarbij gezorgd dat het Zonne-Aggregaat dagelijks om 18.00u aan gaat voor ongeveer anderhalf tot twee uur. Hiermee kunnen we de overlast zoveel mogelijk beperken, naast dat een Zonne-Aggregaat natuurlijk sowieso al veel minder uitstoot en geluidsoverlast geeft.

Het Zonne-Aggregaat is dus nog steeds in gebruik door de kinderboerderij en er is al een besparing van ruim 2000 liter aan diesel gerealiseerd! Bovendien is er ongeveer 7175 kg CO2 en 9,25 kg NOx (stikstof) minder uitgestoten dan bij een conventioneel dieselaggregaat het geval zou zijn geweest. Daarmee is er niet alleen financieel, maar ook voor het milieu een fikse besparing dankzij het Zonne-Aggregaat.

Schone tijdelijke energie-oplossing bij kinderboerderij

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required