Over ons

Totaaloplossing in mobiele energie

Volta Energy biedt de totaaloplossing in mobiele energie voorziening. Indien partijen mobiele energie nodig hebben op locaties waar onvoldoende netaansluitingen aanwezig zijn voor hun stroombehoefte, huren zij momenteel vaak een dieselaggregaat. Wij bieden klanten uit de bouw, festival en evenementenmarkt de mogelijkheid om duurzame off-grid energie op te wekken. Volta Energy heeft hybride producten ontwikkeld variërend van 6 tot 120 kVA. Deze systemen zijn zowel geschikt voor tijdelijk verbruik met piekvermogens (peak-shaving), als voor langdurig gebruik. De systemen van Volta Energy zijn mobiel en flexibel inzetbaar. Wij geloven dat duurzame energie het hart kan worden voor mobiele energie voorziening, door bestaande technieken op een slimme manier te combineren met IOT oplossingen. Wij bieden het alternatief voor een conventionele aggregaat, maar dan duurzamer, betaalbaar en gebruiksvriendelijker.

volta team
Het is onze missie om alle vervuilende aggregaten overbodig maken
bouw-systeem

Techniek en Duurzaamheid

Al vroegtijdig zijn Roel en Luc in aanraking gekomen met techniek en duurzaamheid. Vader des huizes was chef technische dienst (en later leraar techniek) en moeder des huizes was altijd bewust bezig met de natuur, nog voor deze term was uitgevonden, maar dan op een hippe manier. Zij was docente mens & natuur. Hun vader was na werk te vinden in de schuur en de moeder in de groentetuin. Uiteraard liepen Roel & Luc al vroeg op wollensokken en dienden zij het plastic te scheiden. Vader zorgde voor de pragmatische en technische inslag.

De jongens leerden op respectievelijk 10 en 8 jarige leeftijd lassen. Bij Roel resulteerde deze opvoeding in een basisschooltijd waarin spreekbeurten niet over cavia’s en de hond gingen, maar over biobrandstof en zonne-energie.

De gouden keuze

Na de basisschool was het tijd voor het Technasium. Aldaar werd het projectmatig werken en duurzaam bezig zijn verder aangewakkerd. De keuze voor HBO werktuigbouwkunde was vanwege zijn praktische inslag de gouden keuze. Luc hield al op vroege leeftijd van lassen. Als er een accu stond en er ledjes of elektromotoren lagen dan kon je er donder opzeggen dat er een ronddraaiende kerstboom in elkaar werd gesoldeerd. Na de middelbare school ging Luc uiteraard elektrotechniek doen.

In het eerste jaar op het HBO kwam Roel in contact met een windmolenpark consultancybureau uit Oosterbeek. Tijdens de vrijmibo van één van hun projecten bleken zij een probleem te hebben: tijdens de openingen van windmolenparken nodigden zij mensen uit en serveren zij koffie en thee, gebruikmakend van een benzine-aggregaat. Dit strookte uiteraard niet met de kernwaardes van het bedrijf. Roel bood aan dat dit best anders kon, de consultancy was zo gek om ook daadwerkelijk akkoord te geven op dit plan.

eerste aggregaat
bouw-systeem

De start van Volta Energy

Het vervolgens bouwen van de bedachte ‘zon-aanhanger’ in de schuur van de ouders gebeurde direct. Hierna is Roel bezig geweest met het commercialiseren van dit idee. Als technicus liep dit uiteraard op niks uit. Een half jaar later was het gelukkig tijd voor de minor. Er werd gekozen voor de minor ‘ondernemen’ en binnen 4 maanden was er een eerste klant gevonden (de gemeente Arnhem). Gelukkig kon er via de hogeschool worden afgestudeerd binnen het nog op te richten bedrijf. In 2017 begon het afstuderen met de volgende opdracht: het ontwikkelen van een mobiele energievoorziening op zonne-energie in de eigen onderneming. Bij verschillende wedstrijden in het jaar van oprichting viel het idee op en dit heeft geresulteerd in een aantal prestigieuze prijzen, waaronder beste startende ondernemer van Arnhem.

Sindsdien zijn de broers dag in, dag uit bezig met het verduurzamen van de mobiele energie markt. Ze ontwikkelen zelf de oplossingen en pakken het bouwplaats voor bouwplaats, evenement voor evenement aan.

Maatschappelijk betrokken

Volta Energy zet zich niet alleen in voor een groenere wereld, maar ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zo heeft Volta Energy een samenwerking met Iederzijn, een zorgwerkplaats uit Westervoort waar mensen met een dagbestedingsindicatie werken. Elke woensdag komen zij langs bij Volta Energy om samen te klussen onder begeleiding van de werknemers. En dat vinden ze fantastisch!

Op deze manier zorgen we ervoor dat ze een leuke dag hebben. En niet alleen zij, want ook wij houden er een brede glimlach aan over!

Zo stelt de begeleider van Iederzijn:

”Door de samenwerking met Volta Energy hebben onze cliënten een zinvolle dagbesteding waarbij ze de talenten volledig tot uiting kunnen brengen”. 

eerste aggregaat

Wij hebben de volgende prijzen mogen winnen

prijzen volta energy
prijzen volta energy
prijzen volta energy
prijzen volta energy
prijzen volta energy

Onze ambitite

In de verhuur markt zit een enorm potentieel. De evenementen- en de bouwsector hebben grote drijfveren om de overstap naar duurzamere alternatieven te maken. De komende jaren richten we onze groei op deze doelgroepen. Dat doen we niet alleen in Nederland, maar we gaan ook onze grenzen verleggen!

Onze kernwaarden

Voor een duurzamere wereld
Snel en flexibel
Meedenken met de klant
Doenersmentaliteit
Pareto (80-20)

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required