7x waarom het benzine aggregaat vervangen moet worden

De redenen

Het benzine aggregaat is nog steeds één van de meest gebruikte generatoren wanneer er moet worden voorzien in stroom op locatie. Dat is best opmerkelijk aangezien er best wat nadelen kleven aan de conventionele generator en er inmiddels best wat betere alternatieven zijn. Daarom: 7x waarom het benzine aggregaat vervangen moet worden door een (duurzaam) alternatief!

Contact opnemen
7x waarom het benzine aggregaat vervangen moet worden

1. Kosten

Een benzine aggregaat draait op brandstof: benzine. En de benzineprijs fluctueert nogal. Zeker bij veelvuldig gebruik lopen de brandstofkosten al snel in de papieren. Soms betaalt u honderden of zelfs duizenden euro’s aan benzine. Toegegeven: aggregaten op diesel zijn goedkoper, maar ook daarvoor vallen de kosten in het niet bij bijvoorbeeld aan aggregaat op zonne-energie.

2. Onzekere gebruiksduur

Met benzine aggregaten weet u niet precies hoe lang u nog gebruik kunt maken van stroom. De brandstof raakt een keer op. Op dat moment is er geen elektriciteit meer. Apparaten vallen uit en werkzaamheden moeten worden stopgezet totdat de tank weer gevuld is. Dat kost tijd – en geld. Vervelend. Zeker als het een noodstroomaggregaat betreft. Een hybride aggregaat met zonnepanelen heeft deze problemen niet.*

*De zonnepanelen wekken continu energie op die gebruikt wordt om een accu op te laden. Ook als het bewolkt is of regent. In geval van nood en bij momenten van piekbelasting spreekt het systeem een back-up batterij aan die wordt aangedreven met biodiesel. Zo heeft u dus altijd en overal stroom!

3. Uitstoot (en stank)

Misschien wel het meest voor de hand liggende nadeel van de benzine generator is de CO2- en stikstofuitstoot. Afhankelijk van het model, stoot de benzine aggregaat in vergelijking met een groene batterij tot wel 100 keer meer broeikasgassen uit. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor gebruikers en mensen in de buurt van het apparaat. Bovendien levert dat ook nare geurtjes op!

4. Lawaai

Een benzine aggregaat maakt herrie. Dieselaggregaten zijn al een stukje stiller, maar ook die maken nog steeds veel lawaai. Gebruikt u deze aggregaten dus op een bouwplaats of bij werkzaamheden in gebouwen met veel mensen? Dan levert dat overlast op. En bij gebruik in de natuur verstoort u de lokale fauna. Gelukkig fungeren onze mobiele zonnepanelen daarom ook als geruisloze generator.

5. Onderhoud

Het feit dat een benzine aggregaat brandstof nodig heeft, staat gelijk aan periodiek onderhoud. De motor en de onderdelen moeten regelmatig gereinigd worden, het luchtfilter moet vervangen worden en de motorolie moet worden ververst. Ook dat kost tijd en geld. Onze stroomgenerator met zonnecellen heeft dat onderhoud niet. Daar hoeft af en toe alleen een doekje overheen gehaald te worden!

6. Capaciteit & vermogen

U kiest een generator grotendeels op basis van het vermogen. U bekijkt welke apparaten u aan wilt sluiten en berekent daarna de capaciteit die nodig is (tip: houd rekening met piekstroomafnames en opstartpieken). Met een benzine aggregaat zit u vast aan een maximaal vermogen. Daarmee bent u niet zo flexibel. Onze verplaatsbare zonnepanelen daarentegen kunt u eenvoudig modulair schakelen, zodat de capaciteit wordt vergroot. Dat scheelt weer.

7. Omstandigheden

In het verlengde van bovenstaand nadeel: de omstandigheden. Die hebben namelijk invloed op het vermogen van een benzine aggregaat. Werkt u bijvoorbeeld op grote hoogtes, bij hoge/lage temperaturen of bij een hoge vochtigheidsgraad? Dan werkt de aggregaat op benzine vaak minder goed en levert het een lager vermogen. Zonnepanelen hebben daar geen last van. Zolang er licht op valt, doen ze keurig hun werk!

Van plan om een benzine aggregaat te kopen of huren?

Bekijk dan ook eens de duurzame alternatieven. Daarmee bespaart u vaak tijd en geld, zorgt u voor een groener imago en bent u flexibeler. Bovendien kunt u een groene aggregaat vaak ook in milieuzones gebruiken én draagt u bij aan de klimaatdoelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze modellen of neem vrijblijvend even contact met ons op!

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required