Groen bouwen? Dat kan nog beter met zonnepanelen!

Groen bouwen

Groen bouwen krijgt steeds meer de focus en aandacht. Van de overheid, maar ook van projectontwikkelaars, architecten en bouwbedrijven. Gelukkig maar, want de impact van bouwsector op het milieu is behoorlijk groot. En ondanks de energieneutrale gebouwen en het gebruik van milieuvriendelijke materialen stijgt de uitstoot de bouw stijgt steeds weer opnieuw naar recordhoogte. Extra stappen zijn nodig. En daar helpen we de bouwsector graag bij.

Contact opnemen
Groen bouwen? Dat kan nog beter met zonnepanelen!

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Dit is groen bouwen van vandaag de dag

Groen bouwen is bouwen met oog voor mens en milieu. Voor minder uitstoot en behoud van biodiversiteit. Dat is belangrijk, want ze creëert men ook een gezond leefklimaat in de steden en dorpen van de toekomst. Dit gebeurt er momenteel op het gebied van duurzaam en groen bouwen:

 • Circulair bouwen
  Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij zo min mogelijk nieuwe grondstoffen worden gebruikt en zoveel mogelijk wordt hergebruikt. In de praktijk houdt dat in dat er zoveel mogelijk natuurlijke en herbruikbare materialen worden gebruikt bij de bouw én bij de exploitatie.
 • Duurzame constructies
  Groen bouwen begint met een groen ontwerp. Daarom wordt er tegenwoordig al vanaf de eerste schets rekening gehouden met duurzame producten en materialen en worden gebouwen energiezuinig of zelfs zelfvoorzienend ingericht. Op die manier wordt de duurzaamheid gewaarborgd.
 • Milieuvriendelijk slopen
  Bij de bouw en verbouw komt veel afval vrij. Helemaal als er eerst een pand gesloopt moet worden. Inmiddels wordt dat afval in veel gevallen al op de één of andere manier gerecycled, bijvoorbeeld om nieuwe materialen van te maken of eventueel als om te gebruiken als brandstof.

Energiegebruik blijft achter

Wat opvalt aan de manieren waarop wordt ingezet, is dat het vooral om materialen gaat. Om het verminderen van afval en het (her)gebruiken van natuurlijkvriendelijke producten. Ook het energieneutrale karakter van nieuwbouw is een speerpunt, maar het energieverbruik tijdens de bouw blijft vaak onderbelicht. Terwijl juist daar een grote winst te behalen valt, aangezien de bouwsector verantwoordelijk is voor ongeveer 40% van het totale energieverbruik in Nederland.

Oplossing: groen bouwen met zonne-energie

Bij Volta Energy leveren we de oplossing voor dat probleem: een groene aggregaat. Met onze verplaatsbare zonnepanelen kan er altijd en overal gebouwd worden, zonder schade aan het milieu of overlast voor bewoners of werkenden. Zonder stikstof- en CO2-uitstoot en zonder herrie of stank. Daarnaast heeft groen bouwen met zonne-energie nog meer voordelen voor bouwbedrijven of projectontwikkelaars:

 • Geen bouwstroom meer aanvragen
  Met onze zonnepanelen is bouwstroom aanvragen verleden tijd. Zo hoeft u niet eerst maanden te wachten op de goedkeuring en graafwerkzaamheden uit te voeren waarmee de bouwaansluiting gerealiseerd kan worden. Onze zonnepanelen leveren genoeg energie om woningen van energie te voorzien en groot, elektrisch materiaal op te laden. U kunt dus direct aan de slag!
 • Minder brandstofkosten
  Om te bouwen is energie nodig. En energie wordt geleverd door brandstof. Traditioneel worden er dieselaggregaten gebruikt om op moeilijke bereikbare plekken te kunnen bouwen. Die aggregaten verbruiken veel brandstof. En nog fossiele brandstof ook. De kosten daarvoor kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Met een aggregaat op zonne-energie van bijvoorbeeld 120 kvA bespaart u tot wel €1250 per week op die brandstofkosten!
 • Groen imago
  Ook niet onbelangrijk: een groen imago. Door groen te bouwen creëert u namelijk een duurzaam en milieuvriendelijk beeld van uw bedrijf of project. Daarmee zorgt u voor draagvlak in de directe omgeving. Daarnaast maakt zo’n groener image bedrijven ook aantrekkelijk voor jong talent. Commercieel interessant én goed voor de continuïteit in de bedrijfsvoering!

Ook groen bouwen?

Wilt u ook groen bouwen? Vraag direct een offerte aan voor of neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf of project. U kunt zowel investeren in de aanschaf van onze mobiele zonnepanelen als een stroomaggregaat huren!

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required