De stille kracht van het Rembrandtpark

Het probleem

Wanneer je op je vrije middag wilt relaxen in het park, dan zit je niet te wachten op luidruchtige werkzaamheden. Zeker niet als er ook nog eens een dieselaggregaat hard en monotoon loopt te draaien. BAM Amsterdam had wat dat betreft een voorspellende gave toen werkzaamheden aan de waterkanten in het Rembrandpark in Amsterdam nodig waren.

Contact opnemen
De stille kracht van het Rembrandtpark

€2.112

Dieselbesparing

8,4

Stikstof besparing (NOx kg)

6724

CO2 besparing (kg)

22 dagen

Tijdsduur
De stille kracht van het Rembrandtpark

De doelstelling

Heb jij toevallig in maart door het Rembrandtpark in Amsterdam gelopen? BAM Amsterdam was hier namelijk bezig met werkzaamheden aan de waterkanten. Om overlast in het park tot een minimum te beperken hebben zij gekozen voor een 15 kVA Zon-Aggregaat van Volta-Energy! De doelstelling is om op een zo stil mogelijke manier de BAM van alle duurzame energie voorzien om de werkzaamheden uit te voeren.

De uitdaging

De uitdaging? Een Zon-Aggregaat gebruiken om de bouwkeet en de werkcontainer van energie te voorzien. Gezien de matige weersomstandigheden in maart is het een uitdaging om alle benodigde energie te genereren met enkel het Zon-Aggregaat. Lukt dit met een 15 kVA Zon-Aggregaat?

Contact opnemen

De resultaten

De werkzaamheden in het Rembrandtpark vonden plaats in maart, daarom was er niet alleen een aggregaat nodig om de bouwkeet en werkcontainer van elektriciteit te voorzien, maar ook om deze af en toe te voorzien van elektrische verwarming. BAM Amsterdam koos daarom voor het 15 kVA zon-aggregaat van Volta Energy, op advies van de Volta Energy specialist.

De voornaamste reden van BAM Amsterdam bij de keuze voor een zon-aggregaat was het beperken van geluidsoverlast. We wilden echter ook graag aantonen dat een zon-aggregaat behalve nagenoeg geluidloos ook financieel een beter keuze is, ook in de donkerdere maanden. Daarom hebben we het verbruik van de 15 kVA zon-aggregaat vergeleken met een conventioneel dieselaggregaat en het HVO B100 biodieselaggregaat voor een periode van 22 dagen.

Duidelijk was dat het Volta zon-aggregaat met enkel zonne-energie niet kon voorzien in de volledige energiebehoefte van 350 kWh gezien de slechte weersomstandigheden in maart en april. Ook bood de omgeving door de vele bomen in het park geen optimale hoeveelheid zonlicht. Toch werd er bijna 100 kWh aan energie via de PV-systemen opgewekt. Naar verwachting had een optimale locatie met dezelfde weersomstandigheden in deze periode voor 50% meer energieopbrengst kunnen zorgen.

Onderaan de streep werd er desondanks een financiële winst behaald van ruim €1.300 ten opzichte van het conventionele dieselaggregaat en zelfs een winst van bijna €2.500 ten opzichte van het biodieselaggregaat. Bovendien werd er bijna 7.000 kg minder CO2 uitgestoten en is er een besparing van 8,4 kg aan NOx uitstoot behaald. Daarmee ondervonden niet alleen de bezoekers van het park minder hinder aan de werkzaamheden, maar waren ook de flora en fauna in het Rembrandtpark gebaat bij de keuze voor het zon-aggregaat. We hopen daarom in de toekomst vaker samen te mogen werken!

Contact opnemen

De stille kracht van het Rembrandtpark

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required