De stille kracht van het Rembrandtpark

Een rustig Rembrandtpark

Heb jij toevallig in maart door het Rembrandtpark in Amsterdam gelopen? BAM Amsterdam was hier namelijk bezig met werkzaamheden aan de waterkanten. Om overlast in het park tot een minimum te beperken hebben zij gekozen voor een 15 kVA Zon-Aggregaat van Volta-Energy!

De Zon-Aggregaat werd gebruikt om de bouwkeet en de werkcontainer van energie te voorzien. Gezien de matige weersomstandigheden in maart is er af en toe gebruik gemaakt van een elektrische verwarming.

De stille kracht van het Rembrandtpark

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 3 kVA tot 120 kVA-, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze duurzame generatoren kunnen tot 100% van de CO2 en stikstof besparen met vergelijkbare kosten als die van een conventioneel diesel aggregaat

Wanneer je op je vrije middag wilt relaxen in het park, dan zit je niet te wachten op luidruchtige werkzaamheden. Zeker niet als er ook nog eens een dieselaggregaat hard en monotoon loopt te draaien. BAM Amsterdam had wat dat betreft voorspellende gaven toen werkzaamheden aan de waterkanten in het Rembrandpark in Amsterdam nodig waren. Zij kozen namelijk voor een stil zon-aggregaat van Volta Energy.

De werkzaamheden in het Rembrandtpark vonden plaats in maart, daarom was er niet alleen een aggregaat nodig om de bouwkeet en werkcontainer van elektriciteit te voorzien, maar ook om deze af en toe te voorzien van elektrische verwarming. BAM Amsterdam koos daarom voor het 15 kVA zon-aggregaat van Volta Energy, op advies van de Volta Energy specialist.

De voornaamste reden van BAM Amsterdam bij de keuze voor een zon-aggregaat was het beperken van geluidsoverlast. We wilden echter ook graag aantonen dat een zon-aggregaat behalve nagenoeg geluidloos ook financieel een beter keuze is, ook in de donkerdere maanden. Daarom hebben we het verbruik van de 15 kVA zon-aggregaat vergeleken met een conventioneel dieselaggregaat en het HVO B100 biodieselaggregaat voor een periode van 22 dagen.

Geen optimale locatie

Duidelijk was dat het Volta zon-aggregaat met enkel zonne-energie niet kon voorzien in de volledige energiebehoefte van 350 kWh gezien de slechte weersomstandigheden in maart en april. Ook bood de omgeving door de vele bomen in het park geen optimale hoeveelheid zonlicht. Toch werd er bijna 100 kWh aan energie via de PV-systemen opgewekt. Naar verwachting had een optimale locatie met dezelfde weersomstandigheden in deze periode voor 50% meer energieopbrengst kunnen zorgen.

De vooraf gemeten resultaten

Data

Diesel aggregaatHVO B100Volta Zon-Aggregaat
Aantal dagen in gebruik22
Energieverbruik (kWh)350350350
Opwek energie PV (kWh)0098
Opwek energie aggregaat (kWh)350350350
Verbruikte diesel (liter)21122112284
CO2 uitstoot (kg) WTW6821,76728,6497,98
NOx uitstoot (kg) WTW9,71529,71521,3064
Brandstofkosten (€)€ 2.112,00€ 3.168,00€ –
Huurkosten (€)€ 471,43€ 471,43
All-in prijs (€)€ 1.241,43
Kosten totaal (€)€ 2.583,43€ 3.639,43€ 1.241,43
‎‎
Besparingen:
Kosten€ 1.342,00
Verbruikte diesel (l)1828
CO2 uitstoot (kg) WTW6723,78
NOx uitstoot (kg) WTW8,4088

Resultaten

Conclusie

Onderaan de streep werd er desondanks een financiële winst behaald van ruim €1.300 ten opzichte van het conventionele dieselaggregaat en zelfs een winst van bijna €2.500 ten opzichte van het biodieselaggregaat. Bovendien werd er bijna 7.000 kg minder CO2 uitgestoten en is er een besparing van 8,4 kg aan NOx uitstoot behaald. Daarmee ondervonden niet alleen de bezoekers van het park minder hinder aan de werkzaamheden, maar waren ook de flora en fauna in het Rembrandtpark gebaat bij de keuze voor het zon-aggregaat. We hopen daarom in de toekomst vaker samen te mogen werken!

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Mark Rasing Gebr. van Kessel

Wij huren voor onze werkzaamheden in Armhem nu meer dan een half jaar een zon-aggregaat. Mijn ervaring in die periode met Volta is meer dan positief, betrokken mensen met oog voor klant en kwaliteit.

Jip Prijs CEOBNA personal architecture

Wij vroegen Roel mee te denken over ons project Zon in de Stad. Hij was meteen enthousiast en schoot ons te hulp. De Volta Energy Naos hebben we gebruikt voor een cocreatiesessie op een buurtfeest in Rotterdam. We konden onze computer met VR-bril direct aansluiten op het systeem – dat maakte veel indruk op de buurt! Daarnaast werd het systeem enthousiast gebruikt door de eet kraampjes op het festival.

Marianne Faro -

Cool solar-based green power supply, coming with an incredible nice service. Very friendly, very helpful, everything gets installed and checked. Great team!

Jeanine Roelse -

Voor de Tweede Kamerverkiezing in de Gemeente Rotterdam hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de zonne-aggregaten van Volta Energy. Volta levert méér dan een mooi en betrouwbaar product met een positieve boodschap en functioneel doel. Roel heeft gedurende het hele traject een ontzettend positieve bijdrage geleverd aan dit project en ons daarmee volledig ontzorgt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required