Duurzame energie voor bouwplaats Arnhem

Duurzame bouwplaats

Van juli tot heden hebben de Gebroeders van Kessel en Volta Energy de handen ineen geslagen om tot een duurzame bouwplaats te komen. Op verschillende locaties in Arnhem werden door de 15 kVA Zon-Aggregaat & 45 kVA Zon-aggregaat de bouwkeet, container en elektrisch materieel zo duurzaam mogelijk van energie voorzien. Zoals precies past binnen de gedeelde missie om de energie transitie kracht bij te zetten.

Duurzame energie voor bouwplaats Arnhem

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 3 kVA tot 120 kVA-, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze duurzame generatoren kunnen tot 100% van de CO2 en stikstof besparen met vergelijkbare kosten als die van een conventioneel diesel aggregaat

Op de locatie Eldens dijk stond tot de komst van de 15 kVA Zon-Aggregaat van Volta Energy een 40 kVA dieselaggregaat te draaien. De 40 kVA die daar tot dan toe stond draaien 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit in verband met de 24/7 camera beveiliging. Het gemiddelde diesel verbruik bedroeg rond de 400 liter per week.

Nadat de werkzaamheden op de Eldensedijk waren voltooid is er begonnen aan de brug in de Apeldoornseweg over de Cattepoelse weg. Tijdens deze werkzaamheden werd er aanzienlijk meer gebruikgemaakt van elektrische gereedschappen. Hiervoor was een hoger vermogen benodigd welke de net nieuw uitgekomen 45 kVA Zon-Aggregaat prima kan leveren.

Met de komst van de Zon-Aggregaat werd zoveel mogelijk energie vanuit de zonnepanelen in combinatie met het accu-pakket geleverd. Op deze manier kon er energie worden gebruikt zonder uitstoot. Mocht er voor nood toch extra energie nodig zijn, dan kon er gebruik gemaakt worden van een automatisch inschakelende back-up biodiesel aggregaat (HVO100).

De Zon-Aggregaat had naast de enorme besparingen van CO2 en NOX ook een overall lagere prijs dan de conventionele diesel-aggregaat. Een conventionele diesel-aggregaat levert altijd energie, ook op de momenten dat er nagenoeg geen energie benodigd is. Een diesel aggregaat dient altijd 1500 toeren per minuut te draaien. Op deze bouwplaats werd gemiddeld genomen 0,85 kW gebruikt. De diesel aggregaat is ontworpen om gemiddeld 16 kW (20 kVA) te genereren. Dit verschil levert een enorm energie efficiëntie verlies op. De Back-up biodiesel in de Volta Zon-Aggregaat levert zijn elektrische vermogen aan de batterij. Daarbij wordt álle energie uit de diesel aggregaat ‘geoogst’. Dit levert de hoogst mogelijke efficiëntie en dus een grote diesel besparing op. 

Naast deze Diesel, CO2 en NOX besparingen heeft de Zon-Aggregaat minder overlast voor de omwonende opgeleverd, een positieve invloed gehad op het imago van de bouwplaats op de buurt en een zorgde de Zon-Aggregaat voor een duurzaam imago. 

Zon-AggregaatDiesel aggregaat (HVO 100)Diesel aggregaat
Uitstoot gegevens p.w.
Verbruikte diesel (liter)17,46339,40339,40
CO2 uitstoot WTW (kg)6,025117,0951096,285
NOx uitstoot WTW (kg)0,0741,4451,445
Kosten per week
Brandstofkosten per week (€)0424,2589305,4664286
Huurkosten per week (€)0150150
All-in prijs per week (€)39500
Totale kosten per week (€)395574,25455,46
Besparing per week
Kosten €60,46
Verbruikte diesel 321,8 (liters)
CO2 uitstoot WTW111,07 (kg CO2)
NOx uitstoot WTW1,371 (kg NOx)

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Mark Rasing Gebr. van Kessel

Wij huren voor onze werkzaamheden in Armhem nu meer dan een half jaar een zon-aggregaat. Mijn ervaring in die periode met Volta is meer dan positief, betrokken mensen met oog voor klant en kwaliteit.

Jip Prijs CEOBNA personal architecture

Wij vroegen Roel mee te denken over ons project Zon in de Stad. Hij was meteen enthousiast en schoot ons te hulp. De Volta Energy Naos hebben we gebruikt voor een cocreatiesessie op een buurtfeest in Rotterdam. We konden onze computer met VR-bril direct aansluiten op het systeem – dat maakte veel indruk op de buurt! Daarnaast werd het systeem enthousiast gebruikt door de eet kraampjes op het festival.

Marianne Faro -

Cool solar-based green power supply, coming with an incredible nice service. Very friendly, very helpful, everything gets installed and checked. Great team!

Jeanine Roelse -

Voor de Tweede Kamerverkiezing in de Gemeente Rotterdam hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de zonne-aggregaten van Volta Energy. Volta levert méér dan een mooi en betrouwbaar product met een positieve boodschap en functioneel doel. Roel heeft gedurende het hele traject een ontzettend positieve bijdrage geleverd aan dit project en ons daarmee volledig ontzorgt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required