Duurzame energie voor bouwplaats Arnhem

Het probleem

Van juli tot heden hebben de Gebroeders van Kessel en Volta Energy de handen ineen geslagen om tot een duurzame bouwplaats te komen. Op de locatie Eldens dijk stond voorheen een 40 kVA dieselaggregaat te draaien. Deze aggregaat van 40 kVA  draaiden 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit in verband met de 24/7 camera beveiliging. Het gemiddelde diesel verbruik bedroeg rond de 400 liter per week.

Contact opnemen
Duurzame energie voor bouwplaats Arnhem

€612,-

Dieselbesparing per week

1,371

Stikstof besparing per week (NOx kg)

111,07

CO2 besparing per week (kg)

7 dagen

Tijdsduur
Duurzame energie voor bouwplaats Arnhem

De doelstelling

Werkzaamheden door van Kessel voorzien van alle benodigde energie, uiteraard duurzaam. Op verschillende locaties in Arnhem moet een gepaste oplossingen worden gevonden voor het voorzien van de bouwkeet, container en elektrisch materieel. Zoals precies past binnen de gedeelde missie om de energie transitie kracht bij te zetten.

De uitdaging

De uitdaging? Het voorzien van alle benodigde stroom om de werkzaamheden in en rondom Arnhem uit te voeren. Meerdere locaties zoals Eldens dijk en de brug aan Apeldoornseweg moeten worden voorzien van duurzame energie. Voor de financiële doelen moet dit ook in vergelijking met dieselaggregaten voordelig uitpakken. Minder kosten en toch duurzamer!

Contact opnemen

De resultaten

Op verschillende locaties in Arnhem werden door de 15 kVA Zon-Aggregaat & 45 kVA Zon-aggregaat de bouwkeet, container en elektrisch materieel zo duurzaam mogelijk van energie voorzien. Nadat de werkzaamheden op de Eldensedijk waren voltooid is er begonnen aan de brug in de Apeldoornseweg over de Cattepoelse weg. Tijdens deze werkzaamheden werd er aanzienlijk meer gebruikgemaakt van elektrische gereedschappen. Hiervoor was een hoger vermogen benodigd welke de net nieuw uitgekomen 45 kVA Zon-Aggregaat prima kan leveren.

Met de komst van de Zon-Aggregaat werd zoveel mogelijk energie vanuit de zonnepanelen in combinatie met het accu-pakket geleverd. Op deze manier kon er energie worden gebruikt zonder uitstoot. Mocht er voor nood toch extra energie nodig zijn, dan kon er gebruik gemaakt worden van een automatisch inschakelende back-up biodiesel aggregaat (HVO100).

De Zon-Aggregaat had naast de enorme besparingen van CO2 en NOX ook een overall lagere prijs dan de conventionele diesel-aggregaat. Een conventionele diesel-aggregaat levert altijd energie, ook op de momenten dat er nagenoeg geen energie benodigd is. Een diesel aggregaat dient altijd 1500 toeren per minuut te draaien. Op deze bouwplaats werd gemiddeld genomen 0,85 kW gebruikt. De diesel aggregaat is ontworpen om gemiddeld 16 kW (20 kVA) te genereren. Dit verschil levert een enorm energie efficiëntie verlies op. De Back-up biodiesel in de Volta Zon-Aggregaat levert zijn elektrische vermogen aan de batterij. Daarbij wordt álle energie uit de diesel aggregaat ‘geoogst’. Dit levert de hoogst mogelijke efficiëntie en dus een grote diesel besparing op.

Naast deze Diesel, CO2 en NOX besparingen heeft de Zon-Aggregaat minder overlast voor de omwonende opgeleverd, een positieve invloed gehad op het imago van de bouwplaats op de buurt en een zorgde de Zon-Aggregaat voor een duurzaam imago.

Contact opnemen

Duurzame energie voor bouwplaats Arnhem

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required