Duurzame wegenbouw in Duitsland met Strabag AG

Het probleem

Voor de Duitse wegenbouw is Strabag AG al 100 jaar succesvol en zijn zij nummer 1 als het gaat om wegenbouw in Duitsland. Hun bedrijfscultuur is om altijd innovatief te blijven. Doormiddel van duurzame bouwmaterialen en duurzame processen willen zij een leidende rol nemen naar de verandering van CO2 besparende en grondstof besparende aanleg van Duitse wegen. Zodat alles volgens de plan blijft verlopen is het noodzakelijk om het bouwmateriaal te voorzien van stroom en op te laden.

Contact opnemen
Duurzame wegenbouw in Duitsland met Strabag AG

€425

Besparing

597 liter

Diesel besparing

2075,45

CO2 besparing (kg)

2,75

NOx besparing (kg)
Duurzame wegenbouw in Duitsland met Strabag AG

De doelstelling

Het aanleggen van nieuwe wegen gebeurt op veel verschillende plekken en door verschillende opdrachtgevers zoals: Federale, gemeentelijke, provinciale en particuliere opdrachtgevers. Als er een nieuwe weg in een stad of dorp wordt aangelegd is geluidsoverlast een belangrijk punt, maar bij het renoveren of het aanleggen van een nieuwe snelweg is snelheid juist het focuspunt. In deze sector werken mensen dag en nacht en is stroom altijd noodzakelijk. Als hiervoor een dieselaggregaat wordt gekozen is er altijd geluidsoverlast, verspilling van diesel en worden er onnodige broeikasgassen uitgestoten. De doelstelling is om dag en nacht Strabag AG van stroom te kunnen voorzien met een zo min mogelijk dieselverbruik en uitstoot van broeikasgassen.

De uitdaging

Er is 24/7 stroom nodig en met alle weersomstandigheden. Ook s’nachts, wanneer de zon niet schijnt, moet er doorgewerkt worden. Zijn zonnepanelen hiervoor de meeste geschikte optie? Daarnaast is dit project niet om de hoek, door de lange reistijd van Nederland naar Duitsland moeten we op dit project storingen proberen te voorkomen.

Contact opnemen

De resultaten

De werkzaamheden van Strabag AG vinden voornamelijk s β€˜nachts plaats en daarom is er gekozen voor een 15kVA model. Door het zonnescherm is het accupakket overdag opgeladen. Omdat het accupakket volledig opgeladen is houdt deze het bijna de hele nacht vol. Dit is ook goed te zien in de opwekking van stroom. In de maand mei hebben de zonnepanelen 243 kWh geleverd en de generator 157 kWh.

Sinds het eerste project tussen Strabag AG en Volta-Energy heeft Strabag nog 4 Zon-Aggregaten gehuurd. Voor alle projecten is er gekozen voor een 15kVA model en bij ieder project zijn er mooie besparingen behaald. De doelstelling is behaald en wij zijn zeer tevreden over de samenwerking tussen deze firma.

Tijdens de samenwerking tussen Strabag AG en Volta Energy is er al 597 liter diesel bespaard Door te kiezen voor een zonne-hybride aggregaat. Ook is hierdoor ook 2075,45 KG aan koolstofmonoxide (Co2) bespaard en 2,75 KG aan Stikstofmonoxide (NOx).

Contact opnemen

Duurzame wegenbouw in Duitsland met Strabag AG

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required