Een slimme oplossing voor slimme beveiliging van Collé

Het probleem

In Inden (Noordrijn-Westfalen, Duitsland) wordt gewerkt aan de bouw van een groot zonnepark bij een kolenmijn. Voor de beveiliging van deze bouwplaats levert Collé een beveiligingsmast met slimme apparatuur. Deze camera beveiligingsmast wordt op de uitkijk geplaatst, maar heeft om te functioneren wel een stroomvoorziening nodig die op locatie niet aanwezig is.

Contact opnemen
Een slimme oplossing voor slimme beveiliging van Collé

€2.203

Dieselbesparing

5,96

Stikstof besparing (NOx kg)

4186

CO2 besparing (kg)

60 dagen

Tijdsduur
Een slimme oplossing voor slimme beveiliging van Collé

De doelstelling

Ten eerste is er de intentie om de bouwketen en het elektrisch materieel op een goedkope en duurzame manier van stroom te voorzien. Daarnaast is er een 360 graden camera beveiligingsmast geïnstalleerd, zodat klanten in real-time mee kunnen kijken met de bouw van het park via internet. Daarnaast zorgt deze beveiligingsmast voor camerabewaking van het terrein, met behulp van slimme functionaliteiten waardoor er onderscheid wordt gemaakt tussen bijvoorbeeld mens en dier. Dit staat direct in contact met de politie. Ook dit beveiligingspunt heeft een stroomvoorziening nodig, waarbij een duurzame oplossing met minimale kosten de grote voorkeur heeft.

De uitdaging

Naast de stroomvoorziening voor de bouwketen en het elektrisch materieel voor de aanleg van het grote zonnepark waar veel stroom voor nodig is, is er ook stroom nodig voor de geïnstalleerde beveiligingsmast, die veel verder weg ligt. Deze afstand is dusdanig groot dat dit niet haalbaar is met een verlengsnoer. Er is daarom een andere oplossing nodig voor de stroomvoorziening van het beveiligingspunt.

Contact opnemen

De resultaten

Als oplossing is er gekozen voor het 45 kVA zon-aggregaat op de bouwplaats te completeren met een Volta 6 kVA zon-aggregaat specifiek voor de beveiligingsmast van Collé, en met resultaat! Het 6 kVA zon-aggregaat van Volta is in totaal 60 dagen gebruikt, van eind juli tot eind september. Daarbij is er een kostenbesparing gerealiseerd van ruim €850 ten opzichte van het gebruik van een conventioneel dieselaggregaat en meer dan €1.000 ten opzichte van een HVO B100 biodieselaggregaat. Er is bijna 1.300 liter aan diesel bespaard, doordat de PV-panelen meer energie opgewekt hebben dan er verbruikt is. Dit zorgde bovendien voor bijna 4.200 kg minder CO2 uitstoot dan een conventioneel dieselaggregaat en bijna 6 kg minder NOx. Doelstelling behaald dus!

Contact opnemen

Een slimme oplossing voor slimme beveiliging van Collé

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required