In oktober besparen om de hoek in Arnhem (NTP)!

Het probleem

Dat de zon in oktober minder vaak schijnt dan in pakweg juni of juli hoeven we niet uit te leggen. Dat betekent zeker niet dat een Zon-Aggregaat niet interessant is in de donkere maanden. NTP maakte gedurende de hele maand oktober (31 dagen dus) gebruik van het Volta Energy 15kVA Zon-Aggregaat.

Hierbij werd het aggregaat gebruikt als energievoorziening voor de wegwerkzaamheden waarbij het energieverbruik uiteindelijk 744 kWh was. Ondanks dat het slecht weer was heeft dat behoorlijk mooie resultaten opgeleverd, die we daarom graag delen.

Contact opnemen
In oktober besparen om de hoek in Arnhem (NTP)!

€1.548

Dieselbesparing

3,77

Stikstof besparing (NOx kg)

3717

CO2 besparing (kg)

31 dagen

Tijdsduur
In oktober besparen om de hoek in Arnhem (NTP)!

De doelstelling

Bij Volta Energy lichten we graag onze leukste cases uit waarbij gebruikt wordt gemaakt van een Volta Zon-Aggregaat. Wanneer het aggregaat echter bij ons om de hoek wordt gebruikt, dan is dat toch nog net een beetje specialer. In oktober 2021 was dat het geval bij wegwerkzaamheden bij de Westervoortsedijk in Arnhem. Hierbij maakte uitvoerder NTP gebruik van het 15 kVA Zon-Aggregaat van Volta. De doelstelling? Duurzame energievoorziening die goed is voor het milieu én de portemonnee van de klant.

De uitdaging

De uitdaging is vooral om ook in het najaar, wanneer de zon wat minder schijnt, ook voldoende zonne-energie te kunnen leveren. De hele maand oktober is er stroom nodig op locatie bij NTP. Hoe kunnen we zonder de vele zonuren er toch voor zorgen dat de gebruikte energie duurzaam is?

Contact opnemen

De resultaten

Het Zon-Aggregaat van Volta Energy zorgde uiteindelijk voor 151 kWh aan opgewekte energie via de zonnepanelen (PV), voldoende om voor ongeveer 20% met energie neutrale stroom te kunnen werken.

Voor de resterende draaitijd is gebruik gemaakt van opgewekte energie via een biodiesel aggregaat. Dankzij het accupakket is de efficiënte van het biodiesel aggregaat echter aanzienlijk verhoogd. Hierdoor is er een besparing van 86% in draaitijd gerealiseerd.

Ten opzichte van een conventioneel dieselaggregaat is er ruim €250 bespaard in de maand oktober door NTP dankzij het gebruik van het Volta Zon-Aggregaat, terwijl er liefst €500 bespaard is ten opzichte van een HVO B100 aggregaat. Hierbij zijn de huurkosten van de aggregaten al meegenomen in de berekening. Bovendien is er 3717,32kg aan CO2 bespaard en een besparing van 3,77kg aan NOx, doordat er 820 liter minder diesel is verbruikt.

Al met al hopen wij meer locaties van een dergelijke besparing te voorzien en verwachten wij dat we hiermee zelfs een kostenbesparing kunnen realiseren. De apparatuur werkt namelijk vele malen efficiënter dan een conventioneel dieselaggregaat.

Contact opnemen

In oktober besparen om de hoek in Arnhem (NTP)!

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required