Ook de Zwarte Cross werd groen!

Het probleem

Wie kent de Zwarte Cross nu niet? Het is niet alleen een ontzettend populair muziek- & motorcrossfestival, maar is ook nog eens een écht uniek fenomeen en het grootste festival van Nederland. Om zo’n groot evenement te kunnen hosten is er echter natuurlijk veel energie nodig. Midden in de zomer terwijl de zon schijnt vele liters benzine verbruiken, ook nog eens aan enorm hoge brandstofprijzen in 2022? Dat is qua financiën en duurzaamheid niet echt aantrekkelijk. Vanuit het oogpunt van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is er daarom gezocht naar een milieuvriendelijke oplossing.

Contact opnemen
Ook de Zwarte Cross werd groen!

€1.250

Dieselbesparing

4,1 kilo

Stikstof besparing (NOx)

7,5 kiloton

CO2 besparing

4 dagen

Tijdsduur
Ook de Zwarte Cross werd groen!

De doelstelling

Naast de financiële kant van het verhaal is de wereld van de festivals sterk bezig aan een vergroeningsslag om zo het houden van festivals minder belastend te maken voor het milieu. In 2019 stond het Volta 3 kVA zon-aggregaat al te pronken tijdens de Zwarte Cross, maar de ambitie was voor 2022 een stuk groter! Het doel tijdens de Zwarte Cross 2022 is namelijk om de voorzieningen voor de crew, de catering en het restaurant te voorzien van volledig duurzame energie. Hiervoor hebben we ons nieuwste en grootste 120 kVA zon-aggregaat gebruikt, welke de dieselaggregaten voor de volledige 100% kan vervangen.

De uitdaging

Bij een festival wordt enorm veel energie verbruikt op verschillende locaties over een uitgestrekt terrein. Daarom is er een oplossing nodig die niet alleen duurzaam en stil is, maar die ook nog eens mobiel moet zijn en een grote capaciteit moet hebben. Ons nieuwe 120 kVA zon-aggregaat is gemaakt voor uitdagingen als deze. Het aggregaat wordt vervoerd op een aanhangwagen, waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is en zo gebruikt kan worden op het terrein van de Zwarte Cross. Ook beschikt hij over een batterijcapaciteit van 120 kWh, waardoor hij ’s nachts gewoon door kan draaien met het overschot aan energie dat gedurende de dag is opgebouwd.

Contact opnemen

De resultaten

Over die duurzame doelstelling kunnen we volmondig zeggen: die is ruimschoots behaald! Het 120 kVA zon-aggregaat heeft de dieselaggregaten volledig vervangen en zo een enorme besparing behaald op het verbruik van fossiele brandstoffen. Het schitterende weer in de maand juli heeft hier uiteraard bij geholpen. Hierdoor werd er tijdens de Zwarte Cross van 2022 maar liefst 7,5 kiloton minder CO2-uitgestoten. Een resultaat waar we zowel bij Volta Energy als de Zwarte Cross enorm trots op zijn! Uiteraard hopen we volgend jaar weer terug te mogen komen!

Contact opnemen

Ook de Zwarte Cross werd groen!

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required