Menu
Modellen

Zendmasten sneller in bedrijf dankzij duurzaam aggregaat

Het probleem

Vodafone is druk bezig om haar telecomnetwerk uit te breiden, onder andere in verband met de komst van 5G. Om dit te bewerkstelligen is er een groot aantal aan nieuwe zendmasten nodig in Nederland. Dit kent, met name in de buitengebieden, echter de nodige uitdaging doordat de aanleg van de netaansluitingen relatief lang duurt. Om sneller te kunnen acteren is er voor telecomgigant Ericsson een snelle en tijdelijke oplossing nodig om de zendmasten in bedrijf te stellen.

Contact opnemen
Zendmasten sneller in bedrijf dankzij duurzaam aggregaat

€3.041

Dieselbesparing

11,91

Stikstof besparing (NOx kg)

8870

CO2 besparing (kg)

36 dagen

Tijdsduur
Zendmasten sneller in bedrijf dankzij duurzaam aggregaat

De doelstelling

De uitbreiding van het Vodafone Telecom net regelen op een duurzame manier. Het doel is om de  energievoorziening voor de 5G zendmast zowel duurzaam als financieel aantrekkelijk te maken. Daarbij moeten de kosten lager uitvallen dan het gebruik van andere vervuilende energie opties. Kortom, goed voor het milieu én de energiekosten van de klant.

De uitdaging

De voornaamste uitdaging is het leveren van voldoende vermogen om de 5G zendmasten in bedrijf te stellen, op korte termijn. Het aanleggen van nieuwe netwerkaansluitingen duurt lang, zeker in het buitengebied. De telecomprovider heeft baat bij een zo snel mogelijke toevoer van energie, zodat de 5G zendmasten kunnen worden aangezet. Een uitdaging die Volta Energy graag aangaat.

Contact opnemen

De resultaten

Een financiële besparing van bijna 40%. Het 45 kVA Zon-aggregaat van Volta Energy is in totaal 36 dagen gebruikt voor een zendmast van Ericsson in Waardenburg. Doordat de PV-panelen van het aggregaat een aanzienlijke hoeveelheid energie op wisten te wekken hoefde de back-up aggregaat slechts 54 uur te draaien, in plaats van 864 uur bij een dieselaggregaat of HVO B100 biodiesel aggregaat. Er is slechts 175 liter diesel verbruikt, een besparing van bijna 2.500 liter! Onderaan de streep is er bij dit project een financiële besparing van maar liefst 37,3% gerealiseerd ten opzichte van een conventioneel dieselaggregaat en een besparing van zelfs 79% ten opzichte van een HVO B100 aggregaat. Ondertussen was ook de natuur tevreden met een besparing van 8869 kilogram aan CO2-uitstoot en 11,9 kilogram aan NOx-uitstoot.

Ondanks dat de resultaten in Waardenburg tot tevredenheid leidden, onderzoekt Volta Energy ondertussen mogelijkheden om ook de laatste liters diesel te kunnen besparen. Zo werken we aan een nóg duurzamere toekomst, waarin we op nog veel meer locaties de energievoorziening hopen te vervangen voor onze duurzame zon-aggregaten.

Contact opnemen

Zendmasten sneller in bedrijf dankzij duurzaam aggregaat

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Laatste berichten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required