Zon-aggregaat houdt Rotterdamse apotheek open

Het probleem

Een apotheek is een essentiële winkel en kan niet zomaar sluiten. Veel mensen zijn afhankelijk van een apotheek voor hun gezondheid. Hoe onhandig is het dan als je als apotheek zonder elektriciteit komt te zitten? Dit overkwam de BENU-apotheek de Dijken in Rotterdam, nadat zij van netbeheerder Stedin een brief kregen dat er onderhoud gepleegd zou gaan worden aan het elektriciteitsnet, waardoor zij één werkdag van het net losgekoppeld zouden worden. De apotheek heeft een alternatieve oplossing nodig waardoor er toch energie kan worden gebruikt, los van het net. Volta Energy denkt hierin natuurlijk graag mee en heeft een duurzame oplossing.

Contact opnemen
Zon-aggregaat houdt Rotterdamse apotheek open

€17,50

Dieselbesparing

0,062

Stikstof besparing (NOx kg)

43,49

CO2 besparing (kg)

1 dag

Tijdsduur
Zon-aggregaat houdt Rotterdamse apotheek open

De doelstelling

Het doel is om de apotheek te voorzien van energie en dit natuurlijk op een duurzame manier. In samenwerking met Accommodation Management heeft Volta Energy gedurende één dag een 15 kVa zon-aggregaat beschikbaar gesteld aan een Rotterdamse apotheek. Een zon-aggregaat kent in dichtbevolkte gebieden veel voordelen ten opzichte van een conventioneel dieselaggregaat. Zo maakt hij veel minder geluid en stoot hij geen schadelijke stoffen uit. Genoeg reden om de proef op de som te nemen.

De uitdaging

Een apotheek kan niet zonder elektriciteit. Om open te blijven zonder te mogelijkheid om gebruik te maken van het stroomnet wordt de flexibiliteit van de organisatie getest. In samenwerking met Accommodation Management is gezocht naar de best passende oplossing voor deze plek, midden in de stad. Er moet namelijk rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte, het milieu en alle omwonenden van de apotheek.

Contact opnemen

De resultaten

Over het algemeen kunnen we stellen dat het gebruik van een zon-aggregaat alsmaar interessanter wordt hoe langer er gebruik van wordt gemaakt. Je bespaart namelijk iedere dag opnieuw over een langere periode. Ondanks dat het hierbij om slechts één dag, of sterker nog één achturige werkdag, ging kunnen we toch stellen dat de verbruikskosten van het 15 kVa zon-aggregaat van Volta Energy lager zijn dan van een conventioneel aggregaat of een HVO B100 biodiesel aggregaat.

De winst is naast de opwek van de zonnepanelen, verantwoordelijk voor 10% van de energie-opwek, vooral behaald dankzij de accu. Hierdoor hoefde er geen gebruik te worden gemaakt van het noodaggregaat en draaide de apotheek dus op 100% duurzame energie. Hierdoor werd er ruim 20% bespaard op de kosten, terwijl er ook ruim 13 liter minder diesel nodig is geweest dan een conventioneel aggregaat. Daarnaast is er ruim 43 kilogram minder CO2 uitgestoten en zo’n 0,06 kilogram aan NOx. Daardoor zijn ook de bewoners van Rotterdam gebaat geweest bij het gebruik van een zon-aggregaat.

Contact opnemen

Zon-aggregaat houdt Rotterdamse apotheek open

Kies uw model

De stroomgeneratoren komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA –, zodat alle bouwplaatsen en evenementen kunnen worden voorzien van duurzame energie op locatie. Onze bio-solar-hybride generatoren zijn duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Als de zon niet schijnt, schakelen onze generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar bio-diesel aggregaat. Zo zorgen we ervoor dat je altijd stroom hebt.

Gerelateerde projecten

Zij gingen u voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer dan 1236 mensen gingen je voor!
* indicates required